1e Editie INTERUNIVERSITAIRE OPLEIDING OEDEEMTHERAPIE: een terugblik...

Tuesday, October 20, 2015

Op vrijdag 3 oktober 2014 startte het eerste lesweekend van de interuniversitaire cursus oedeemtherapie. Onze 29 studenten namen (terug) plaats achter de schoolbanken voor een stevige portie anatomie en fysiologie. Er werd al wat gezucht en gevloekt maar gelukkig volgde het weekend nadien al de eerste praktijklessen. De weken daarop wisselden theorie en praktijk zich af zodat de lessen meteen toepasbaar waren in de eigen praktijk. Eind oktober kwamen verschillende firma’s hun windelmateriaal, tape, compressiekousen,… voorstellen. Tijdens deze workshops werden de voor- en nadelen van de verschillende materialen uitgelegd, getoond én uitgeprobeerd. In november werd vervolgens de lymfofluoroscopie geïntroduceerd.  Voor heel wat studenten een eerste, maar zeker interessante, kennismaking.

Naarmate de cursus vorderde werd ook duidelijk wat een fantastische groep studenten we dit jaar hadden! Een weekendje les werd meer dan eens afgerond met een gezellig etentje. Ook tijdens de praktijklessen waarbij windelmaterialen, tape, oefentherapie, drainage,… uitgeprobeerd werden was er een aangename groepssfeer. De cursus werd afgesloten met een interessant weekend vol niet-alledaagse onderwerpen gepresenteerd door onze Nederlandse collega’s. Moe maar voldaan werd de kerstvakantie ingezet, hoewel er ook wat gestudeerd moest worden. Gelukkig werd al het harde werk beloond en slaagde iedereen met glans!

Het tweede semester werd heel Vlaanderen en Nederland doorkruist om de stage te voltooien in verschillende praktijken en centra. Ook hier kregen we heel veel positieve feedback en bleek het heel leerrijk om anderen aan het werk te zien. Als eindevaluatie moest een uitgebreid stageverslag ingediend worden waar velen duidelijk een pareltje van gemaakt hebben.

De proclamatie vond plaats op vrijdag 2 oktober 2015 te Gent. We zijn heel trots dat alle studenten de cursus tot een goed eind hebben gebracht!                                               

   

U vindt een beschrijving van ons privacybeleid en het gebruik van cookies op deze pagina.

Ik accepteer