Onderzoek naar de gevolgen van COVID-19 op de therapie van chronische aandoeningen

Thursday, April 23, 2020

De COVID-19 maatregelen treffen iedereen, ook volwassenen en kinderen met een chronische aandoening. Daarom onderzoekt MOVANT hoe de COVID-19 maatregelen de fysieke activiteit, het revalidatietraject en het klachtenpatroon van mensen met chronische aandoeningen beïnvloeden. We hopen met de resultaten van deze studie in de toekomst te kunnen bijdragen aan een betere zorgverlening voor mensen met een chronische aandoening.

Als doelgroep mikken we op een grote verscheidenheid aan chronische aandoeningen, o.a. diabetes, hartaandoeningen, longaandoeningen, reumatische aandoeningen, artrose, chronische pijn en/of gewrichtspijn, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, (post-)kanker, neurologische aandoeningen, ontwikkelingsstoornissen, neuromotorische stoornissen, genetische aandoeningen, psychiatrische stoornissen, gevolgen/nasleep van brandwonden, lymfoedeem (aangeboren of niet) en andere.

Voor de lancering van deze survey doen we graag beroep op jullie hulp op verschillende manieren:

Heb jij een chronische aandoening? Of ben je ouder van een kind met een chronische aandoening? Of willen jij en/of je kind deelnemen als gezonde persoon ter vergelijking? Dan zouden we graag wat tijd willen vragen om de bevraging in te vullen: https://uantwerpen.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_1RMvB9641XCQE2F
Heb jij in je netwerk zorgverleners die werken met mensen met een chronische aandoening? Dan zouden we je willen vragen om de link van de bevraging door te sturen naar hen om zoveel mogelijk patiënten te kunnen bereiken.
De bevraging te delen via de sociale media kanalen (Facebook, Twitter, …).

 

Hartelijk dank alvast!

 

Het onderzoeksteam

Mira Meeús
Lies Durnez
Nick Gebruers
Ann Hallemans
Jill Meirte
Wim Saeys
Steven Truijen
Lies Peeters

U vindt een beschrijving van ons privacybeleid en het gebruik van cookies op deze pagina.

Ik accepteer