Gezocht: deelnemers voor studie over borstoedeem

Tuesday, September 19, 2017

De groep borstkankerpatiënten die borstsparende heelkunde ondergaat wordt steeds groter. Ondanks dat deze ingreep minder ingrijpend is voor de patiënt, ziet men dat een belangrijke groep toch klachten heeft aan de geopereerde borst, zoals een borstoedeem. Men tracht met dit onderzoek een vragenlijst te ontwikkelen die de diagnose van borstoedeem in de toekomst gemakkelijker moet maken.

Deelnemers:
- Vrouwelijke borstkankerpatiënten die recent of in het verleden een borstsparende operatie en radiotherapie ondergaan hebben
- Leeftijd tussen 18 en 65 jaar
- Op dit moment klachten van borstoedeem zoals een zwaar gevoel, zwelling, roodheid, pijn en vergrootte poriën ter hoogte van de geopereerde borst

Wat houdt het onderzoek in?
- 1 sessie van ongeveer 30 minuten waarin er een echografisch onderzoek van beide borsten plaats vindt en waarbij gevraagd wordt om een aantal vragenlijsten in te vullen.
- Wij geven vragenlijsten mee die 1 à 2 dagen later opnieuw moeten worden ingevuld. Wij voorzien hierbij een gefrankeerde envelop zodat de ingevulde vragenlijst kosteloos kan worden terug gestuurd.

Praktisch:
- Het echografisch onderzoek vindt plaats op de dienst Radiologie van het UZA (Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem). De vragenlijsten kan u ter plaatse invullen of thuis.
- Deelnemen aan de studie is voor de deelnemers kosteloos. De echografie wordt door de onderzoekers vergoed.

Info of deelnemen?
Bij interesse of vragen mag je steeds een mailtje sturen naar hanne.verbelen@uantwerpen.be

Alvast bedankt voor uw interesse in dit onderzoek.

Dra. Hanne Verbelen
Prof. dr. Nick Gebruers
Prof. dr. Wiebren Tjalma

Namens de onderzoeksgroep REVAKI-MOVANT, UAntwerpen en UZA.

U vindt een beschrijving van ons privacybeleid en het gebruik van cookies op deze pagina.

Ik accepteer