Modules

Modules

 

"De revalidatie van niet-oedeemklachten bij borstkankerpatiënten van A tot Z"

In maart en april 2021 organiseert Oedema voor de derde keer een Onco-module. Tijdens de Onco-module komt telkens een specifiek topic rond oncologische revalidatie aan bod. Een theoretisch luik wordt onmiddellijk gevolgd door praktijk en casuïstiek met de bedoeling naar huis te gaan met skills die meteen toegepast kunnen worden. Dit jaar focussen we 2 weekends op niet-oedeem klachten ter hoogte van het bovenste lidmaat tijdens en na de behandeling van borstkanker.

We starten de opleiding met een korte opfrissing van de belangrijkste aspecten van de anamnese en klinisch onderzoek van de schouderregio. Tijdens het eerste weekend zullen we vervolgens vooral focussen op klachten in de postoperatieve fase; wat kunnen we verwachten en welke kinesitherapeutische technieken kunnen we aanwenden om het herstel te bevorderen? We wijden wat extra tijd aan littekenbehandeling en oefentherapie. In het tweede weekend zullen we ons een hele dag verdiepen in de myofasciale problematiek en afsluiten met de behandeling van blijvende klachten met vnl. educatieve en gedragsmatige interventies. De hele opleiding is doorweven met casuistiek om de theorie en praktijk meteen toe te passen.

Docenten: Prof. A. De Groef (UAntwerpen en KULeuven), Prof. F. Struyf (UAntwerpen), Dr. J. Meirte (UAntwerpen en Oscare), Dra. L. Dams (UAntwerpen en KULeuven), Dhr. W. Hoelen (De Berekuyl Academy, NL) en Dhr. K. Bernar (UZ Leuven)

Data: 26/3/21, 27/3/21, 21/4/21 en 24/4/21

Locatie: UAntwerpen, campus Drie Eiken

Prijs: 850 euro

Inschrijvenhttps://faber.kuleuven.be/nl/pv/ons-aanbod/pva-1/26-03-2021-Revalidatie_van_niet_oedeemklachten

* max. 30 deelnemers

 

VOLZET

 

Afgelopen modules:

- 4/5 en 25/26 mei 2018 - Onco-Module: Pijn en schouderklachten na kanker

- 22/23 februari en 29/30 maart 2019 - Onco-Module: Vermoeidheid en fysieke activiteit na kanker 

 

U vindt een beschrijving van ons privacybeleid en het gebruik van cookies op deze pagina.

Ik accepteer